PLIVA u Bosni i Hercegovini

Od 1996. godine, poslovne aktivnosti PLIVE u Bosni i Hercegovini obavljaju se preko Predstavništva, čije je sjedište u Sarajevu. Tokom protekle dvadeset i jedne godine, uspješnim radom Predstavništva PLIVA je osigurala poziciju jedne od vodećih stranih farmaceutskih kompanija u Bosni i Hercegovini, po kriterijima ostvarenog prometa, broja registriranih preparata u oba entiteta te po izmjerenom poslovnom ugledu među korisnicima/kupcima.

Aktivnosti Predstavništva vezano za portfelj lijekova registriran u Bosni i Hercegovini obuhvataju istraživanje tržišta, medicinski marketing i usluge, edukaciju korisnika/kupaca te aktivno učešće u kreiranju legalnog farmaceutskog tržišta i predlaganju legitimne regulatorne politike. Predstavništvo svoje aktivnosti obavlja putem glavnog ureda u Sarajevu, te preko ureda u Banja Luci.

O PLIVI

PLIVA ima bogatu, više od 90 godina dugu tradiciju uspješnog farmaceutskog poslovanja. I danas kao članica TEVA grupe, najveće generičke farmaceutske kompanije u svijetu, naš temeljni cilj ostaje poboljšati kvalitetu života i zaštitu zdravlja visokokvalitetnim i svakome dostupnim lijekovima.


Snaga naše kompanije leži u bogatstvu različitosti, visokostručnim zaposlenicima i njihovoj predanosti da osiguraju visokokvalitetne proizvode koji nastaju kao rezultat vrhunske tehnologije i znanstvenih dostignuća, temeljeno na principima troškovno konkurentne proizvodnje te stalne brige o korisnicima.


Zahvaljujući najsuvremenijim razvojnim i proizvodnim kapacitetima, PLIVA velikom broju tržišta diljem Europe i svijeta nudi širok portfelj kvalitetnih generičkih lijekova koji predstavljaju vrhunska terapijska rješenja u gotovo svim terapijskim skupinama.