PLIVA u Bosni i Hercegovini

Od 1996. godine, poslovne aktivnosti PLIVE u Bosni i Hercegovini obavljaju se preko Predstavništva, čije je sjedište u Sarajevu. Tokom protekle dvadeset i tri godine, uspješnim radom Predstavništva PLIVA je osigurala poziciju jedne od vodećih stranih farmaceutskih kompanija u Bosni i Hercegovini, po kriterijima ostvarenog prometa, broja registriranih preparata u oba entiteta te po izmjerenom poslovnom ugledu među korisnicima/kupcima.

Aktivnosti Predstavništva vezano za portfelj lijekova registriran u Bosni i Hercegovini obuhvataju istraživanje tržišta, medicinski marketing i usluge, edukaciju korisnika/kupaca te aktivno učešće u kreiranju legalnog farmaceutskog tržišta i predlaganju legitimne regulatorne politike. Predstavništvo svoje aktivnosti obavlja putem glavnog ureda u Sarajevu.

O PLIVI 

Sa skoro čitavim stoljećem uspješnog farmaceutskog poslovanja, PLIVA je danas članica Teva grupe, jedne od najvećih farmaceutskih kompanija u svijetu. Naš je temeljni cilj poboljšati kvalitetu života i zaštitu zdravlja visokokvalitetnim i dostupnijim lijekovima.

PLIVA je jedna od vodećih farmaceutskih kompanija u regiji Jugoistočna Europa zahvaljujući velikom broju stručnjaka, inovativnoj tehnologiji i kontinuiranom ulaganju u proizvodni sustav.

PLIVIN proizvodni portfelj uključuje velik broj gotovih oblika lijekova za gotovo sve terapijske skupine i aktivne farmaceutske supstancije. Usmjerena na razvoj generika i lijekova s ograničenom tržišnom konkurencijom, PLIVA ima najširu paletu generičkih lijekova u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Zahvaljujući odobrenjima američke Uprave za hranu i lijekove (FDA), britanske Agencije za lijekove i medicinske proizvode (MHRA) te ostalih relevantnih europskih agencija, PLIVA je svrstana među proizvođače koji ispunjavaju svjetske standarde kvalitete potrebne za globalno tržište.

Svoje dosadašnje uspjehe i današnji status PLIVA u velikoj mjeri zahvaljuje vlastitom istraživanju i razvoju lijekova i aktivnih farmaceutskih supstancija, pa je Zagreb danas jedan od vodećih centara za istraživanje i razvoj u Teva Grupi.

Osim u Bosni i Hercegovini, PLIVA uspješno posluje na tržištima zemalja Južne i Istočne Europe, tj. u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

Podijeli ovaj sadržaj: