Suradnja sa zdravstvenom zajednicom

Na sljedećim linkovima možete pronaći PLIVINA Izvješća o prijenosima vrijednosti i Metodologiju korištenu u primjeni Kodeksa. 

Suradnja sa zdravstvenim radnicima i zdravstvenim organizacijama

S ciljem poštivanja visokih etičkih standarda te sukladno očekivanjima bolesnika, državnog tj. javnog sektora i drugih sudionika zdravstvenog sustava, farmaceutske kompanije diljem Europe obvezale su se na objavu prijenosa vrijednosti zdravstvenim radnicima i zdravstvenim organizacijama usvajanjem EFPIA Kodeksa i Medicines for Europe Kodeksa.

PLIVA kao kompanija koja je posvećena održavanju svojih odnosa sa zdravstvenim radnicima i organizacijama u potpunosti podupire obvezu Europske federacije farmaceutske industrije i njezine udruge inovativnih proizvođača lijekova (EFPIA) te organizacije Medicines for Europe o javnoj objavi prenesenih vrijednosti, pojedinačnom zdravstvenom radniku ili zdravstvenoj organizaciji.

Odnos između farmaceutske industrije i zdravstvenih radnika i organizacija osnovan na zdravim temeljima u najboljem je interesu bolesnika. EFPIA Kodeks i Medicines for Europe kodeks o objavljivanju podataka doneseni su s ciljem zaštite integriteta tih odnosa, i predstavljaju korak naprijed u promicanju veće transparentnosti i građenju snažnijeg povjerenja između farmaceutske industrije, medicinske zajednice i društva diljem Europe.

Što je EFPIA Kodeks? 

EFPIA Kodeks o objavljivanju podataka je službeni kodeks ponašanja Udruge inovativnih proizvođača lijekova koji ima za cilj uspostaviti vidljiva i jasna pravila i postupke kojih su se članovi Udruge dužni pridržavati u provođenju aktivnosti oglašavanja o lijekovima prema zdravstvenim radnicima na način koji će u najvećoj mogućoj mjeri osigurati profesionalno i etično ponašanje kao i transparentnost u postupanju radi postizanja racionalne farmakoterapije i osiguranja kvalitetne zdravstvene zaštite usmjerene na dobrobit bolesnika u Bosni i Hercegovini. U skladu s Kodeksom, svi članovi EFPIA-e objavljuju podatke o prijenosu vrijednosti zdravstvenim radnicima i zdravstvenim organizacijama.

Opširnije informacije o EFPIA Kodeksu možete pronaći na njihovim službenim stranicama.

Što je Medicines for Europe Kodeks?

Kodeks ponašanja organizacije Medicines for Europe o interakcijama sa zdravstvenom zajednicom (The Medicines for Europe Code) ima za cilj postaviti okvir standarda i načela koji promiče povjerenje, odgovorno ponašanje i poštovanje između farmaceutskih tvrtki i zdravstvene zajednice, uključujući zdravstvene stručnjake, zdravstvene organizacije, pacijente i organizacije pacijenata.

Opširinije informacije o Medicines for Europe kodeksu možete pronaći na njihovim službenim stranicama.

Na sljedećim linkovima možete pronaći:

Tevine stranice na kojima su dostupne informacije o suradnji s udrugama pacijenata - Global Patient Advocacy Engagement.

Podijeli ovaj sadržaj: